Kies voor 100% circulair

Ook als u voor 100% circulaire lockers gaat, valt er nog steeds heel wat te kiezen. Of eigenlijk: minstens net zoveel! Kies voor lockers gemaakt van:

  • 100% gerecycled en sociaal staal (na levensduur wederom te recyclen)

  • 100% circulair hout

  • 100% gerecycled textiel (evt. door uzelf ingezameld!)

Lockers met zero impact

Wanneer u kiest voor lockers van Olssen, dan maakt u een echte groene keuze. Naast onze aandacht voor de gebruikte materialen, opereren wij ook in de processen eromheen zo duurzaam mogelijk.


Voor het gebruik van de lockers kunnen we dan ook kort zijn: het energieverbruik is uitermate laag, bediening is volledig digitaal, en met inzet van groene energie kunt u uw lockers zelfs energieneutraal inzetten.


En ook bij onszelf ‘thuis’ kijken we steeds hoe we nog duurzamer kunnen werken. En dat loont: wij hebben de CO2-uitstoot zodanig kunnen terugbrengen en compenseren dat ons totale lockerproces CO2-positief is! Ook ons energieverbruik hebben we op heel veel manieren gereduceerd, en met de energie-opwekking leveren we zelfs terug aan het net.

Nieuwsgierig naar onze slimme lockers?

Boek simpel een live demo bij u op locatie! Met onze speciale demo-koffer laten wij u graag zien hoe gemakkelijk, flexibel en slim onze lockers te gebruiken en beheren zijn.

Mogen wij uw oude spijkerbroek?

Of er nu ooit hippe gaten in uw spijkerbroek zaten of niet, dat maakt helemaal niets uit: van gebruikte spijkerbroeken - maar ook van zo’n beetje alle andere soorten textiel - maken wij gewoon prachtige lockers. Stevig, duurzaam en uniek!


Het framework van deze lockers bestaat uit gerecycled en sociaal staal. Voor de ombouw kunt u voor door ons verwerkt textiel (jeans of ander textiel) kiezen. Of dus zelfs zélf een inzamelingsactie houden voor gebruikt textiel, bijvoorbeeld van bedrijfskleding!

Houdt u van hout?

Mooi én duurzaam: ons hout is 100% circulair. Wanden en deuren bestaan tot 85% uit gerecupereerd hout. De overige 15% bestaat uit reststromen van de houtindustrie of dunningshout, afkomstig van duurzaam bosbeheer en wegbermonderhoud.


Wist u trouwens dat voor ons hout de grondstoffen zo dicht mogelijk rond de productiesites worden opgehaald en zo duurzaam mogelijk getransporteerd?

Kiest u voor sociaal staal?

Onze metalen lockers worden gemaakt van gerecycled staal. Ja, allemaal! Waar mogelijk wordt er voor de stalen frames ook gebruik gemaakt van lokale, sociale werkplaatsen. Bij de productie wordt verder heel veel aandacht besteed aan milieuvriendelijke producten, bijvoorbeeld voor de poedercoating.

Een tweede leven voor uw locker

Voor al onze lockers geldt dat wij deze aan het einde van de economische levensduur weer kosteloos bij u komen ophalen. Soms zijn de lockers dan nog prima in te zetten, bijvoorbeeld voor sociale projecten. Maar soms is verwerken tot een nieuw product te beste keuze. Dan zorgen we dat alle materialen gescheiden worden ingezameld en verwerkt. Niet meer dan logisch, toch?

Kwaliteitsnormen

Olssen is gecertificeerd volgens ISO 9001 (management) en ISO 14001 (milieu en duurzaamheid), en maakt gebruik van lockersoftware met ISO 27001-certificering (informatiebeveiliging). Sinds 2022 zijn wij ook de trotse bezitter van de EcoVadis Bronze Star.

Copyright © 2013-heden Magento. Alle rechten voorbehouden.