Moeite met het maken van de juiste keuze?

Locker kopen? Lees hier een aantal tips die kunnen helpen bij het aanschaffen van een locker.

Door de ruime keuze in ons locker assortiment is het vaak lastig om de juiste keuze te maken. Olssen heeft bewust gekozen om de lockers te voorzien van veel opties, zodat er voor iedereen een perfect passende locker te koop is. Om het voor u wat makkelijker te maken hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet waardoor u de juiste keuze kan maken bij het kiezen van de perfecte locker die het beste bij u past.
 

Tip 1.
De eerste vraag die u uzelf moet stellen is; Waarvoor gaan de lockers gebruikt worden? Lockers kunnen dienen voor allerlei doeleinden, van het opbergen van kleine persoonlijke eigendommen tot het opbergen van grote sportassen of dure apparatuur. Als u goed nadenkt over de spullen die opgeborgen gaan worden in de lockers kunnen er al verschillende soorten lockers worden uitgesloten. Om een voorbeeld te geven bent u bijvoorbeeld opzoek naar lockers waarin werkenemers van uw bedrijf hun telefoon en sleutels in op moeten bergen. Dit zijn dus kleine persoonlijke eigendommen, waardoor u dus kunt kiezen voor lockers met kleine vakken, zoals onze mini lockers.  Zoekt u lockers voor een kleedkamer van een fitness center, dan kunt u ervan uitgaan dat bezoekers hun sporttas erin op willen bergen. Grote lockers zijn hier dus het meest vor geschikt.
 

Tip 2.

Vervolgens moet u nagaan hoeveel personen een locker in gebruik moeten gaan nemen. Als u lockers voor een bedrijf nodig heeft, dan weet u vaak exact om hoeveel personen het gaat. Echter is het lastiger wanneer u lockers wilt aanschaffen voor een fitness center. U zal dan een schatting moeten maken van de hoeveelheid lockers die in gebruik worden genomen op een drukke avond.
 

Tip 3.

De derde vraag die u uzelf moet stellen is; Hoeveel ruimte heb ik om de lockers te plaatsen? Onze lockers hebben verschillende afmetingen, zowel qua hoogte, breedte als diepte. Door goed na te gaan hoeveel ruimte u heeft kan er gekeken worden naar de afmeingen van de locker(s). Zit de exacte afmeting die u in gedachte heeft er niet tussen? Dan is er altijd nog de mogelijkheid om lockers op maat te laten maken. Olssen is namelijk specialist op het gebied van maatwerk, waardoor wij werkelijk alles voor u op maat kunnen maken.
 

Tip 4.

De kleurkeuze bij de meeste lockers erg ruim, waardoor de best passende kleur gekozen kan worden bij uw inrichting. Echter hebben niet alle lockers een ruimte kleurkeuze. Onze Express lockers bijvoorbeeld hebben vaak maar 4 verschillende kleuren opties, waar tegenover staat dat de levertijd wel sneller is dan de gemiddelde lockers. Door een ruime kleurkeuze is het lastig om de juiste kleur te kiezen. Daarom staan hieronder een aantal populaire kleuren die het meest gekozen worden door onze klanten.

Wit, antraciet, zilvergrijs, gentiaanblauw, robijnrood, beukenhout, en wengé.

Mocht u een specifieke kleurwens hebben en zit deze kleur niet bij de kleurkeuze? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen waardbij wij kunnen kijken of het wellicht toch mogelijk is om de lockers te voorzien van deze specifieke kleurwens.
 

Tip 5.

Denk goed na wie de locker(s) in gebruik gaan nemen bij het maken van de keuze omtrent het slot. Onze lockers worden standaard (zonder meerprijs) voorzien van cilindersloten of draaiknoppen met oog voor hangslot. Optioneel is het ook mogelijk om te kiezen voor bijvoorbeeld muntsloten, pincodesloten, mechanische sloten, RFID sloten of andere elektronische sluitsystemen.

Schoolkluisjes worden veelal voorzien van cilindersloten waarbij 2 sleutels worden geleverd. Sportschool lockers worden meestal voorzien van pincodesloten welke geschikt zijn voor wisselend gebruik. RFID sloten worden het meest gebruikt bij overheidsinstellingen, kantoorpanden en overige grote bedrijven waarbij veiligheid en functionaliteit erg belangrijk zijn. Heeft u geen idee welk type afsluiting u moet kiezen, dan kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen zodat we samen met u kunnen sparren over het type slot dat het beste past bij uw omgeving.

Heeft u na het lezen van onze tips nog steeds geen idee welke keuze u moet maken, dan kunt u altijd contact met ons opnemen, wij staan u graag te woord.  Voor grote projecten of complete inrichtingen van kantoren of kleedkamers komen wij graag bij u langs om alle mogelijk opties te bespreken en uit te werken.