Circulair inrichten


Circulaire producten


Olssen staat al jaren garant voor de inrichting van kantoren, werkplekken, zorginstellingen en onderwijs. Wij beschikken nu ook over de mogelijkheden om een compleet circulaire inrichting tot stand te brengen. Naast onze standaard collectie circulaire producten kunnen wij uw inrichting ook voorzien van maatwerk producten welke volledig circulair worden geproduceerd.

​De huidige manier van het produceren van producten is linear. Dit betekent dat er grondstoffen worden gewonnen en vervolgens worden verwerkt tot producten. Wanneer deze producten zijn gebruikt of verouderd worden deze vaak weggegooid. Bij een circulaire economie worden de gebruikte / oude producten gezien als nieuwe grondstof voor het produceren van nieuwe producten. Vervolgens worden deze nieuwe producten zo geproduceerd dat deze aan het einde van de levensperiode ook weer opnieuw kunnen worden gebruikt voor het produceren van nieuwe producten of grondstoffen. Op deze manier is de cirkel dus rond (Circulaire economie). 

Het assortiment circulaire kantoormeubelen van Olssen bestaat uit een collectie van stoelen, kantoorkasten en bureau(tafels). Alle circulaire producten uit ons assortiment worden volledig geproduceerd volgens de circulaire economie. De voordelen van al deze producten zijn dat ze van een zeer hoge kwaliteit zijn, het meubilair behoudt zijn waarde, u levert een positieve bijdrage aan het milieu en er is geen verspiling van grondstoffen / verouderde producten worden niet op de brandstapel gegooid. Onze stoelen collectie wordt gemaakt van onder andere oude spijkerbroeken welke normaal gesproken zouden worden weggegooid. Door een goede samenwerking met kledingbedrijven kan Olssen deze oude spijkerbroeken opkopen. Vervolgens ondergaan deze broeken een proces waarbij van deze spijkerbroeken een complete en comfortabele zitschaal wordt gemaakt. De onderstellen van deze stoelen worden weer gemaakt van gerecycled hout en overig houtsnippers die worden samengeperst en gevormd tot mooie en kwalitatief zeer sterke onderstellen.

Circulair-Productie-ProcesUw kantoor circulair inrichten


Naast de circulaire kantoorstoelen beschikt Olssen ook over een groot assortiment met modulaire kantoorkasten. Deze kantoorkasten dienen als lockers / opbergkasten en kunnen modulair worden opgebouwd. Dit zorgt ervoor dat deze circulaire kantoorkasten een enorm lange levensduur hebben, omdat deze een modulaire / aanpasbare inrichting hebben. Het is bijvoorbeeld mogelijk om na een bepaalde periode de indeling te veranderen of uit te breiden met meerdere vakken / opbergruimtes. Dit modulaire systeem van Olssen is uniek en ook deze kantoorkasten worden geproduceerd volgens de principes van de circulaire economie.

Circulair inrichten zal in de toekomst plaatsmaken voor de huidige manier van produceren en inrichten. Mede doordat duurzaamheid steeds belangrijker wordt in onze huidige maatschappij. Circulair inrichten zal de komende jaren één van de speerpunten worden van Olssen. Onze huidige assortiment bestaat nu uit stoelen gemaakt van afgeschreve textiel en bureau(tafels) gemaakt van oude gymvloeren. Voor vragen of maatwerk kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. 

 

Circulaire-Producten-Kleur-Mogelijkheden

 

 

 

Circulair-Product-Ontwerp-Van-Spijkerbroek-Tot-Stoel